Kadromierza używamy dokładnie od 19 kwietnia 2023 roku. Wtedy sam założyłem swoje pierwsze konto, a więc będzie już prawie rok.
Jesteśmy w dobrym miejscu – tak można podsumować obecną pozycję firmy Whiskey in the Jar, czyli konceptu opartego na amerykańskiej kuchni, whiskey oraz muzyce rockowej.
Koncept Whiskey in the Jar jest jednym z najprężniej rozwijających się podmiotów branży gastronomicznej wyróżniających się na tle konkurencji najwyższą dbałością o jakość oferowanych usług.
Jaka jest filozofia oraz misja firmy?
Ludzie z wartościami i miejsce z pasją – tak w naszej firmie mówi się o naszym miejscu i takie idee nam również przyświecają. W Whiskey in the Jar cenimy zaangażowanie, poczucie odpowiedzialności wobec powierzonych zadań, pamiętamy także, że za wszystkim stoi tylko człowiek. Według nas magnesem dla przyszłych pracowników jest skala i potencjał rozwoju, jaki dajemy młodym ludziom. Odwaga w działaniu! U nas możecie być sobą.
Co Kadromierz usprawnił w działaniach General Managera?
Warszawa, czyli miejsce, w którym się teraz znajdujemy, była naszym pierwszym lokalem testowym z racji zaangażowania moich współpracowników w nowinki na rynku gastronomicznym. Następnie etapami włączaliśmy kolejne miasta. Wszystko było to robione w sposób przemyślany niewybijający z codziennego rytmu naszej pracy. Moim zdaniem największą korzyścią dla nas płynącą z pracy z Kadromierzem jest pogłębianie naszej wiedzy na temat Labor Costu, czyli jak ważny jest koszt pracy w naszym codziennym życiu. Mamy dostęp do szczegółowych statystyk, wyliczeń oraz pozostałych wskaźników, dzięki którym możemy budować silniejszą pozycję na rynku. Dodatkowo otworzył nam wachlarz możliwości, które usprawniają nasze codzienne sprawy, takie jak monitoring godzin, spóźnień, urlopów i wiele, wiele innych przydatnych opcji.
Czy mierzycie wskaźniki efektywności w Waszych lokalach (%COL, %rotacji, SPMH) i jak to pomaga?
Opcja budżetowania pozwala nam na bieżąco kontrolować koszty pracy z dokładnością co do dnia oraz godziny. Aktualnie nie wyobrażamy sobie pracy bez tego narzędzia u nas w firmie.
Jakie wyzwania pojawiają się wraz z rozwojem firmy?
Był moment w historii naszej marki w 2020 roku, kiedy otworzyliśmy kolejne lokale w Warszawie w Poznaniu i w Gdańsku – już wtedy liczba naszych pracowników praktycznie się podwoiła. Pojawiły się wtedy pewne wyzwania, z którymi wiemy, że Kadromierz w tym momencie na pewno by sobie poradził. Ten rozwój i przyrost zatrudnienia nie zatrzymał się, a dynamika zmian pokazała, że potrzebne nam jest osobne, profesjonalne narzędzie do zarządzania grafikami pracy i co najważniejsze do kontrolowania jej ciągle rosnących kosztów pracy.
Jest jeszcze kilka funkcjonalności, które stoją przed nami i wiemy, że skorzystanie z nich na pewno da nam jeszcze głębsze spojrzenie na HR zarówno ten twardy, jak i miękki. W perspektywie kolejnych trzech lat między rokiem 2025 a 2028 skupiamy się na rozwoju sieci restauracji zlokalizowanych w prestiżowych punktach na mapach Polski.
Konsekwentnie idziemy po swoje, a Kadromierz nas tym wszystkich wspiera!
Opowiadał
General Manager