CASE STUDY

ShrimpHouse

Pierwsza w Polsce sieć barów krewetkowych

Firma
ShrimpHouse
Branża
Gastronomia
Liczba lokalizacji
10
Liczba pracowników
+ 100
main-image

O firmie

ShrimpHouse to pochodzący z Wrocławia popularny street foodowy bar krewetkowy powstały w 2016 r. , który dziś posiada 10 lokali w 10 miastach w całej Polsce. Jest to również pierwsza sieć franczyzowa specjalizująca się w barach krewetkowych w Europie.

Za konceptem Shrimp House stoi trzech braci, którzy sami o sobię mówią: Jesteśmy trójką braci od najmłodszych lat zafascynowanych gotowaniem. Nasza historia zaczęła się od eksperymentów z różnymi smakami i produktami w kuchni rodzinnego domu. Od zawsze przy różnych okazjach gotowaliśmy dla rodziny i przyjaciół. Bliscy chwalili nasze pomysły kulinarne oraz wyczucie smaku i sugerowali, abyśmy zajęli się gotowaniem na poważnie.Pewnego dnia ulegliśmy ich namowom i postanowiliśmy zawodowo zająć się dawaniem ludziom radości z jedzenia zdrowych i pożywnych dań w przyjaznej atmosferze. Wywodzimy się z nurtu modnego dziś street foodu, który doprowadził nas do stworzenia sieci barów krewetkowych pod nazwą „Shrimp House”. Kadromierz w Shrimphouse

Wyzwania

Największym wyzwaniem Shrimp House jest oferować wysokiej jakości kuchnię opartą na owocach morza oraz rozwój jednostek własnych i sieci franczyzowej. Dzisiaj ich lokale możesz spotkać w 10 miastach w całej Polsce. Przy tak rozproszonych jednostkach ciężko jest skutecznie kontrolować czas pracy personelu oraz reagować w nagłych wypadkach, dlatego też niezbędnym krokiem było wdrożenie odpowiedniego systemu usprawniającego te procesy.

Kadromierz działa w Shrimphouse

Rozwiązanie

W gastronomii często grafik pracy jest uzależniony od pogody czy imprez okolicznościowych, a więc musi być na bieżąco aktualizowany w zależności od tych czynników. Moduł planowania grafiku pracy pozwala nam w łatwy sposób planować oraz aktualizować grafik pracy jeżeli jest to potrzebne. Najbardziej cenimy sobie aplikację mobilną do rejestracji czasu pracy. Możemy uruchomić system do rejestracji wejść/wyjść już od pierwszego dnia otwarcia lokalu. W każdej chwili mamy bieżący wgląd w aktualną listę pracowników w pracy i możemy szybko reagować. Nawet na odległość mamy wszystko pod kontrolą.