O firmie
ShrimpHouse to pochodzący z Wrocławia popularny street foodowy bar krewetkowy powstały w 2016 r., który dziś posiada 10 lokali w 10 miastach w całej Polsce. Jest to również pierwsza sieć franczyzowa specjalizująca się w barach krewetkowych w Europie.
Za konceptem Shrimp House stoi trzech braci, którzy sami o sobię mówią:
Jesteśmy trójką braci od najmłodszych lat zafascynowanych gotowaniem. Nasza historia zaczęła się od eksperymentów z różnymi smakami i produktami w kuchni rodzinnego domu. Od zawsze przy różnych okazjach gotowaliśmy dla rodziny i przyjaciół. Bliscy chwalili nasze pomysły kulinarne oraz wyczucie smaku i sugerowali, abyśmy zajęli się gotowaniem na poważnie. Pewnego dnia ulegliśmy ich namowom i postanowiliśmy zawodowo zająć się dawaniem ludziom radości z jedzenia zdrowych i pożywnych dań w przyjaznej atmosferze. Wywodzimy się z nurtu modnego dziś street foodu, który doprowadził nas do stworzenia sieci barów krewetkowych pod nazwą „Shrimp House”.
Wyzwania
Największym wyzwaniem Shrimp House jest oferować wysokiej jakości kuchnię opartą na owocach morza oraz rozwój jednostek własnych i sieci franczyzowej. Dzisiaj ich lokale możesz spotkać w 10 miastach w całej Polsce. Przy tak rozproszonych jednostkach ciężko jest skutecznie kontrolować czas pracy personelu oraz reagować w nagłych wypadkach, dlatego też niezbędnym krokiem było wdrożenie odpowiedniego systemu usprawniającego te procesy.
Rozwiązanie
W gastronomii często grafik pracy jest uzależniony od pogody czy imprez okolicznościowych, a więc musi być na bieżąco aktualizowany w zależności od tych czynników. Moduł planowania grafiku pracy pozwala nam w łatwy sposób planować oraz aktualizować grafik pracy jeżeli jest to potrzebne. Najbardziej cenimy sobie aplikację mobilną do rejestracji czasu pracy. Możemy uruchomić system do rejestracji wejść/wyjść już od pierwszego dnia otwarcia lokalu. W każdej chwili mamy bieżący wgląd w aktualną listę pracowników w pracy i możemy szybko reagować. Nawet na odległość mamy wszystko pod kontrolą.