O firmie
Chleboteka to nowoczesne miejsce, gdzie z fantazją i dbałością o każdy szczegół powstaje tradycyjne pieczywo. Każdy bochenek wypiekany jest z mąki pochodzącej z małych gospodarskich młynów z wielopokoleniowymi tradycjami – na przykład z Jordanowa Śląskiego, Kopytowej na Podkarpaciu i Dąbrowicy pod Wrocławiem.
Chleboteka swoją działalność rozpoczęła w 2016 w małej piekarni na ulicy Ruskiej 64/65 we Wrocławiu. Od samego początku założeniem było wypiekanie tradycyjnego chleba na zakwasie, osiągnięcie wyjątkowego smaku z trzech podstawowych produktów: mąki, wody i soli.
Teraz – dwa i pół roku od założenia – Chleboteka to już trzy lokalizacje i nie tylko chleb, ale również małe delikatesy, rzemieślnicze lody, ciasta, catering oraz codzienne zaopatrywanie ponad 30 sklepów i restauracji we Wrocławiu.
Wyzwania
Firma działa 24/7. Kiedy zamykany jest sklep, przychodzą na nocną zmianę piekarze, natomiast kiedy oni kończą o poranku, pierwsi klienci już kupują świeże pieczywo. Przy jednym lokalu kontrola nad wszystkim jest możliwa, jednak wraz z większą liczbą lokalizacji staje się to niezwykle trudne. Głównie ze względu na potrzebę monitorowania obecności pracowników oraz ich przepracowanego czasu.
Rozwiązanie
Dużym ułatwieniem stała się dla nas opcja kontroli obecności w czasie rzeczywistym, gdzie mamy możliwość szybkiego reagowania w przypadku niezapowiedzianej absencji pracownika. Niezwykle istotne przy takiej rozpiętości czasu pracy jest również jego zliczanie wraz z kwotą należną do wypłaty. Niewątpliwą zaletą jest również przyjazny interfejs dzięki, któremu mam pewność, że menadżerowie poszczególnych lokalizacji nie mają problemów z obsługą platformy Kadromierz.