CASE STUDY

Chleboteka

Miejsce dla miłośników smaku i zapachu prawdziwego chleba

Firma
Chleboteka
Branża
Gastronomia
Liczba lokalizacji
3
Liczba pracowników
60+
main-image

O firmie

Chleboteka to nowoczesne miejsce, gdzie z fantazją i dbałością o każdy szczegół powstaje tradycyjne pieczywo. Każdy bochenek wypiekany jest z mąki pochodzącej z małych gospodarskich młynów z wielopokoleniowymi tradycjami – na przykład z Jordanowa Śląskiego, Kopytowej na Podkarpaciu i Dąbrowicy pod Wrocławiem.

Chleboteka swoją działalność rozpoczęła w 2016 w małej piekarni na ulicy Ruskiej 64/65 we Wrocławiu. Od samego początku założeniem było wypiekanie tradycyjnego chleba na zakwasie, osiągnięcie wyjątkowego smaku z trzech podstawowych produktów: mąki, wody i soli.

Teraz – dwa i pół roku od założenia – Chleboteka to już trzy lokalizacje i nie tylko chleb, ale również małe delikatesy, rzemieślnicze lody, ciasta, catering oraz codzienne zaopatrywanie ponad 30 sklepów i restauracji we Wrocławiu. Chleboteka grafik pracy

Wyzwania

Firma działa 24/7. Kiedy zamykany jest sklep, przychodzą na nocną zmianę piekarze, natomiast kiedy oni kończą o poranku, pierwsi klienci już kupują świeże pieczywo.

Przy jednym lokalu kontrola nad wszystkim jest możliwa, jednak wraz z większą liczbą lokalizacji staje się to niezwykle trudne. Głównie ze względu na potrzebę monitorowania obecności pracowników oraz ich przepracowanego czasu.

Chleboteka harmonogram pracy

Rozwiązanie

Dużym ułatwieniem stała się dla nas opcja kontroli obecności w czasie rzeczywistym gdzie mamy możliwość szybkiego reagowania w przypadku niezapowiedzianej absencji pracownika.

Niezwykle istotne przy takiej rozpiętości czasu pracy jest również jego zliczanie wraz z kwotą należną do wypłaty.

Niewątpliwą zaletą jest również przyjazny interfejs dzięki, któremu mam pewność, że menadżerowie poszczególnych lokalizacji nie mają problemów z obsługą platformy Kadromierz.

Opowiadał

Łukasz Kuźma

chleboteka.pl

Chleboteka rejestracja czasu pracy